Kvaliteta

ZAŠTO JE NAŠA ŠKOLA POSEBNA?

EDUKACIJSKI PROSTOR
 
Mi podučavamo strane jezike u vlastitoj i isključivo za tu namjenu izgrađenoj školskoj zgradi. To nije tek neki adaptirani prostor, već ŠKOLA planski izgrađena i dizajnirana za učenje stranih jezika. Učionice su multimedijalno opremljene. Svaka učionica ima svoj karakter, svoje boje. Svi su naši prostori zanimljivi, ispunjeni plakatima, kolažima, slikama, prigodnim ukrasima, radovima polaznika. Za ugodnu atmosferu važno je uređenje prostora, ali su još važniji ljudi u njemu. Sretni smo da upoznajemo tako simpatične i zanimljive polaznike, koji nam se rado javljaju godinama poslije završetka obrazovanja, čak i iz daleka. To nam je posebno dirljivo.

STRUČNOST NASTAVNOG KADRA
 
Stručnost i motiviranost nastavnog kadra je od presudne važnosti. Zato mi rigorozno odabiremo samo one profesorice koje vole svoj posao te ga rade predano i uspješno.
Svake jeseni provodimo ispitivanje o razlozima upisa novih polaznika. 80% novoupisanih polaznika naše Škole upiše se na osnovu PREPORUKE!
Stručni nastavni kadar sačinjava tim diplomiranih profesorica, većina s dužim ili kraćim boravkom u zemlji čiji jezik predaju.
Kontrolu kvalitete vrši ravnateljica Vesna Rukljić, prof.engleskog jezika na osnovu svojeg dugogodišnjeg iskustva. Naše su profesorice svjesne da imamo odgovornost predati kvalitetno znanje našim polaznicima jer pred njima je budućnost u kojoj će morati izvrsno znati 2-3 strana jezika!

KVALITETA NASTAVNIH PROGRAMA
 
Nastavne programe konstatno usavršavamo te odabiramo suvremene i kvalitetne udžbenike svjetskih izdavača: Oxford University Press, Cambridge University Press, Longman, Heineman, Hueber Verlag, Klett, a i sami smo autori vlastitih programa za rano učenje.
  • Nastava je obogaćena modernim pomagalima. Mnoge nastavne materijale izrađujemo sami, a sve da bismo što bolje zadovoljili potrebe pojedine grupe.
  • Ljubaznost i  pristupačnost naših profesorica te naglasak na individualnom pristupu svakom polazniku stvara atmosferu u kojoj je učenje ugodno, poticajno i zabavno.
  • Tijekom školske godine redovito se utvrđuje znanje i prati napredak polaznika. Motiviramo polaznike da od samog početka komuniciraju na stranome jeziku čim prijeđu prag učionice. Također ih podučavamo lijepom ponašanju i ophođenju što je sastavni dio kulture i običaja obrazovanih Engleza, Nijemaca, Talijana, Francuza i Španjolaca, a pogotovo uglađenih Japanaca. Nama, profesoricama koje smo se za taj poziv opredijelile iz ljubavi prema jezicima i podučavanju, to je poseban užitak!
  • U našem gradu Varaždinu već dugo nas prati reputacija da se u Školi stranih jezika Šimunić ozbiljno uči i odlično nauči.
    Hvala našim brojnim bivšim i sadašnjim polaznicima na komplimentu! Upornim radom, kontinuiranim razvitkom i usavršavanjem metoda poduke u ovih 27 godina profilirali smo se u pouzdanu i kvalitetnu školu stranih jezika.
    Naš je princip rada staro englesko pravilo:

If it’s worth doing, it’s worth doing well!
(Ako je nešto vrijedno truda, treba to uraditi dobro, najbolje moguće!)

Naši kontakti

Škola stranih jezika - Šimunić

Ulica Baruna Trenka 23, 42000 Varaždin

IBAN HR5923400091111021841
telefon: (042) 203 303
mobitel: 091 203 3023

e-mail:info@skola-simunic.hr