ZAVRŠNE PRIREDBE 2019.

Došlo je vrijeme da naši najmlađi polaznici predškolskih i 1.đačkih stupnjeva imaju svoje priredbe i pokažu dio toga što su ove godine radili na nastavi: imenovali su i opisivali kartice, igračke, životinje, boje, dijelove tijela, zanimanja i vozila itd.; igrali igre pogađanja, glumili, recitirali, pjevali tradicionalne pjesme i izvodili aktivnosti koje su pomno osmišljene i popraćene pokretima, karticama i drugim rekvizitima koji našim malim polaznicima olakšavaju pamćenje i razumijevanje. 

U našoj Školi radimo po vlastitim posebno razvijenim programima koje neprestano nadopunjujemo novim materijalima te ih i prilagođavamo potrebama i afinitetima pojedine grupe.

1.đački engleski

Na završnim priredbama 1.đačkog stupnja naši su bistri mali polaznici pokazali što su novoga naučili na nastavi engleskog jezika i zaista su se iskazali. Ove smo ih godine poticali da što više govore punim rečenicama te da steknu slobodu izražavanja. Kroz razne zanimljive aktivnosti i natjecanja nesvjesno su naučili nove gramatičke konstrukcije i oblike bitnih glagola, množinu imenica, prijedloge za opisivanje, a savladali su i trajno sadašnje vrijeme pomoću kojeg su mogu opisivati radnje, razumjeti i pričati priče. Usvojili su i proširili vokabular vezan uz boje, brojeve, hranu i voće, životinje, dijelove tijela, školu i učionicu, odjeću, članove obitelji, pjevali su, plesali, recitirali i još mnogo toga.   

Vidjeli smo da najviše vole učiti i utvrđivati naučeno kroz maštovite igre pogađanja i natjecanja u kojima veoma  skladno surađuju i njeguju duh prijateljstva. Roditeljima u publici demonstrirali su kako rado zajedno recitiraju, pričaju priče, pjevaju i glume, a jako vole i na nekoliko minuta biti teacher, postavljati pitanja ostalima i odabirati aktivnosti. Čestitamo našim đačkim ''Englezićima'' i zahvaljujemo njihovoj ponosnoj teacher, profesorici Suzani.

Album pogledajte na FB Priredbe: 1.đački engleski

 

1.predškolski engleski

 Svoju završnu priredbu jedva su dočekali naši veseli mali „Englezići“ 1.predškolske razine. Ovo je još jedna grupa u kojoj većina klinaca i klinceza glasno i bez zadrške govori pred roditeljima, bakama, djedovima i ostalim članovima obitelji u publici. Pokazali su nam što su sve radili na nastavi: imenovali su i opisivali igračke, predmete i kartice, igrali igre pogađanja, recitirali, pjevali tradicionalne pjesme, glumili, izvodili razne aktivnosti koje su pomno osmišljene i popraćene pokretima, karticama i drugim materijalima koji našim malim polaznicima olakšavaju pamćenje i razumijevanje jer djeca najbolje uče kroz igru koja imitira prirodni proces učenja materinjskog jezika.
Ovi simpatični mališani najviše se vole igrati „dućana“ i kupovati voće, a omiljena pjesma im je ona o Lazy Mary kada glume da spavaju i ne žele ustati iz kreveta.

Naši mali „Englezići“ pokazali su što sve znaju, razumiju i mogu na engleskom izreći, a svoju su publiku zabavili i nasmijali. Thank you, teacher Karla, English is fun!

Album pogledajte na FB Predškolski priredbe: 1.engleski i 2.njemački


 2.predškolski njemački.

Završnu je priredbu imala još jedna grupa predškolske razine njemačkog jezika. Mališani upijaju poput spužvica, a sada su svojim roditeljima, braći i sestrama, djedovima i bakama u publici pokazali što su naučili ove godine: odbrojavali su brojalice, imenovali boje, igračke, vozila, predmete i kartice, recitirali rime, pjevali tradicionalne pjesme. S predškolcima radimo po vlastitim posebno razvijenim predškolskim programima koje neprestano nadopunjujemo novim materijalima te ih i prilagođavamo potrebama i afinitetima pojedine grupe. Tako smo posebno za ovu grupu dodali nove poticajne didaktičke igre s rekvizitima koje su jako zavoljeli i uvijek bi još. Omiljena im je igra s mačićem i mišem, a najdraža pjesma o šarenim leptirićima.

Uživali smo svi u tome kako recitiraju, pitaju, odgovaraju, pjevaju i plešu, igraju se, pogađaju i glume, a  sve to uz njemački izgovor kojeg sjajno oponašaju od svoje Lehrerin. Čestitamo našim „Nijemčićima“ na njihovim svjedodžbicama. Danke schön, Frau Mea! Es macht uns großen Spaß!

Album pogledajte na FB Predškolski priredbe: 1.engleski i 2.njemački


 Predškolski engleski i njemački - priredbe grupa iz vrtića

Došlo je vrijeme da i najmlađi polaznici predškolskog uzrasta iz vrtića Sv.Uršule imaju svoju priredbu i svojoj razdraganoj publici pokažu dio toga što su ove godine radili na nastavi: imenovali su i opisivali kartice, igračke, životinje, boje, dijelove tijela, zanimanja i vozila; igrali igre pogađanja, glumili, recitirali, pjevali tradicionalne pjesme i izvodili aktivnosti koje su pomno osmišljene i popraćene pokretima, karticama i drugim rekvizitima koji našim malim polaznicima olakšavaju pamćenje i razumijevanje. 

U našoj Školi radimo po vlastitim posebno razvijenim predškolskim programima koje neprestano nadopunjujemo novim materijalima te ih i prilagođavamo potrebama i afinitetima pojedine grupe.

Za našu grupu entuziastičnih "Englezića"  smo tako ove godine dodali i nekoliko sasvim novih britanskih i američkih igri s pjesmicama, koje su mališani jako dobro prihvatili i čak su im neke od složenijih postale omiljene. Kažu nam roditelji da djeca kod kuće spontano pjevaju naše pjesmice i recitiraju rime. Najvažnije od svega je da djeca jezik vole i na nastavi uživaju jer na taj način najbolje uče, a da nisu toga niti svjesni.

Čestitamo našim mališanima na njihovim svjedodžbicama. Thank you, teacher Karla! English is fun!

Album pogledajte na FB Predškolski engleski i njemački - priredbe grupa iz vrtića

Za grupu živahnih "Nijemčića" ove smo godine dodali nove didaktičke igre i aktivnosti s puno pokreta koje su odmah zavoljeli i stalno bi htjeli još. Za razliku od mnoge djece koju uhvati trema pa su tihi i sramežljivi zbog publike ili novog prostora, ovi su mališani bili prirodni, veseli i razigrani. Jedva su dočekali da svojim roditeljima, braći i sestrama, djedovima i bakama u publici pokažu što sve znaju: odbrojavali su brojalice, imenovali boje, igračke, predmete i kartice, recitirali rime. Također su nam ispričali i pokazali što vole jesti i piti, odglumili su godišnja doba i pjevali tradicionalne pjesme, a najdraže su im one o laternama i šarenim šeširima.

Uživali smo svi u tome kako recitiraju, pitaju, odgovaraju, pjevaju i plešu, igraju se, pogađaju i glume, a  sve to uz njemački izgovor kojeg sjajno oponašaju od svoje Lehrerin. Danke schön, Frau Mea! Es macht uns großen Spaß!

Album pogledajte na FB Predškolski engleski i njemački - priredbe grupa iz vrtića

 

 

 • Termini grupa i slobodna mjesta

  Termini grupa i slobodna mjesta

  .
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • ZAVRŠNE PRIREDBE 2019.

  ZAVRŠNE PRIREDBE 2019.

  1.đački, 1. i 2. predškolski, engleski i njemački
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

arhiva članka