Podjela FCE i CAE certifikata rujan 2018.

Održali smo još jednu svečanu podjelu Cambridge CAE i FCE certifikata za naše polaznike koji su te prestižne međunarodno priznate ispite polagali u lipnju. Ispit FCE ( First Certificate in English ) je razina B2, a CAE (Certificate of Advanced English) je razina C1 po CEFR-u. Na veliko zadovoljstvo samih kandidata i njihovih profesorica uspješno su položili svi, čak i kandidat koji je bio bolestan, a većina je pokazala odlično znanje i dobila ocjenu A.

Well done, guys!

   


Bio je to njima prvi veliki ispit u trajanju 4 sata i to još pred britanskim ispitivačima u ispitnom centru British Councila u Zagrebu. Mladi su polaznici morali dokazati svoje jezične sposobnosti u govoru i pismu, rješavati razne testove, pisati eseje i druge pisane uratke na zadane teme, a sve da bi dokazali svoje znanje engleskoga jezika. Pripreme su bile dosta zahtjevne i sveobuhvatne jer je takav i sam ispit.

Ispit sačinjavaju:
1) Use of English test (cjelokupna engleska gramatika, frazni glagoli itd.),
2) Reading - razni tekstovi i provjera razumijevanja,
3) Writing – Kandidat mora u kratko vrijeme napisati 2 vrste radova sa zadanim brojem riječi. Piše se obvezan Esej i jedno od slijedećeg: Novinski članak, Izvještaj, Recenziju, Službeno ili Neslužbeno pismo ili e-mail. Svaki od ovih radova piše se na specifičan način i mora zadovoljiti pravila forme, sadržaja, točnosti gramatike i stila.
4) Listening se sastoji od slušanja različitih audio snimaka o nepoznatim temama gdje kandidati moraju riješiti odgovarajuće vrste zadataka u testu.
5) Speaking - usmeni dio ispita počinje intervjuom s 2 britanska profesora nakon čega slijedi  interakcija s još jednim kanididatom na nekoliko tema i vrsta zadataka.

     

 

Svečanost podjele Cambridge svjedodžbi započela je video porukom profesorice iz Cambridge Universityja u kojoj čestita kandidatima na njihovim uspješno položenim ispitima te im želi uspjeh u daljnjem školovanju. Nakon toga je publika sastavljena od ponosnih roditelja, polaznika i profesorica Škole uživala u video materijalima snimljenim prije desetak godina, kad su ti isti đaci od 7 godinica imali završnu priredbu za 1.đački stupanj i pokazali svoje znanje i umijeće govora, recitiranja i glume „po“ engleskom jeziku. Vidjevši te tako malene, zaigrane sedmogodišnjake na ekranu, nismo se mogli oteti dojmu pritajene žalosti da se rastajemo od tih sjajnih mladih ljudi.


 


Mi, profesorice, smo uživale u Viktorovoj pričljivosti i šarmu, Frankovoj ozbiljnosti, skromnosti Teodora K. i nenametljivosti Teodora G., Mihaelovoj upornosti, Leonardovom individualizmu, kao i u samozatajnome Filipu. Bilo je i smiješno i dirljivo gledati ih na ekranu kao malce onako neposredne, zaigrane, simpatične i „slatke“. Danas su tinejđeri, srednjoškolci koji će za uskoro  krenuti na studij. Što god studirali i danas-sutra radili koristiti će im izvrsno znanje engleskog jezika i međunarodno priznate Cambridge svjedodžbe, bilo kod direktnog upisa na fakultet u inozemstvu ili strani fakultet u Hrvatskoj, a svakako kasnije u karijeri. Ovaj certifikat je čvrst dokaz i prednost pred drugim brojnim kandidatima kod natječaja za posao, a za razliku od drugih međunarodnih ispita, ima neograničen rok trajanja.

 

Pred samu podjelu Cambridge certifikata ravnateljica prof.Jasenka Šimunić zahvalila se svojim profesoricama na trudu i pohvalila njihov predani rad te odala priznanje roditeljima koji su bili svjesni da se strani jezik savladava postepeno baš kao i materinji hrvatski jezik.

Keep up the good work! Don't be a stranger!

  

    

  

Album pogledajte na FB Podjela FCE i CAE certifikata rujan 2018.            

Više o Cambridge ispitima u AKTIVNOSTIMA:

Podjela CAE certifikata svibanj 2018.

Podjela FCE certifikata 2017.

Silver Partner 2016./2017.

FCE 2015 results

Silver Partner for ESOL 2013.

Svečana dodjela certifikata 2012.

FCE lipanj 2012.

FCE ožujak 2012.

Svečana dodjela FCE certifikata 2011.

na stranici DIPLOME ...

fotografije u galeriji: Dodjele diploma, a novije na FB

 • Upisi u tijeku

  Upisi u tijeku

  NOVO u ponudi: hindski
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

 • HANAMI

  HANAMI

  Naši su se polaznici japanskog jezika
  više...

arhiva članka