KOLOVOZ 2006.

KOLOVOZ 2006.

Naš je  lepi, dragi  Varaždin postal prepoznatljiv po još jednoj atrakciji, a to je Špancirfest.

više slika možete vidjeti u našoj galeriji

I ove godine naše su se profesorice stranih jezika „špancirale“  u atraktivnim starinskim kostimima, učestvovale na otvorenju Špancirfesta i na svoj način doprinijele općem ugođaju radosti  i sjete na ispraćaju ljeta. Primijetiše to  brojni fotografi naših novinskih kuća, pa  fotke zasjaše u našem Varaždincu, Gloriji, Areni, Teni, itd..Zabilježiše naše prelijepe  kostime  kamermani Jadran filma, Croatia airlines-a itd.

Najdraži nam bijahu brojni turisti i naši polaznici  s kojima smo se slikale za uspomenu.

Odlomak iz članka u Varaždinskim Vijestima - 20.09.06:

 Profesorice Škole Šimunić atrakcija špancirfesta

....Među šetačima već drugu godinu za redom  iznimno mjesto zauzimaju profesorice Škole stranih jezika Šimunić, koje otkrivajući čari kostimiranja prije svega naglašvaju ljepotu žene tijekom minulih stoljeća. Deset profesorica na čelu s ravnateljicom škole Jasenkom Šimunić, zahvaljujući takvom svom živom predstavljanju povijesti ženskog kostima od engleske renesanse,baroka,  Napoleonova vremena pa sve do kraja 19.stoljeća, postalo je zaštitni znak Špancirfesta. Dame u punom smislu te riječi bile su stoga i glavna preokupacija profesionalnih i amaterskih fotografa, snimatelja i umjetnika.... ... Zbog atraktivnosti našle su se i u najnovijoj fotomonografiji Varaždina...... itd.

 Dio iz intervjua:

 Perfekcionizam - glavna odlika

U početku smo željele svratiti pozornost Varaždinaca na našu školu, ukazujući pritom da baš tako kako izgledaju ti naši kostimi u koje je uloženo mnogo truda i vremena - tako izvana i iznutra izgleda i naša škola. U njoj sve mora biti na svome mjestu i učenik mora dobiti onoliko koliko može primiti. Prijašnjih smo godina to željeli istaknuti uređenjem prostora i učionica te "cvjetnom raspodijom" na prozorima, a sada, uz sve nabrojeno, to isto govorimo kostimima. Perfekcionizam je ono čemu težimo i u tom našem profesionalnom obrazovnom segmentu, a o tome najrječitije govori i latinska uzrečica koju smo napisali na dovratak:" Učimo za život, a ne za školu", objasnila nam je ravnateljica.Oni pak koji profesorice nisu vidjeli uživo na Špancirfestu, mogu ih pronaći i na brojnim varaždinskim razglednicama, samo što je uživo to mnogo dojmljivije. (Marija Barić)

 • Upisi u tijeku

  Upisi u tijeku

  NOVO u ponudi: hindski
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

 • HANAMI

  HANAMI

  Naši su se polaznici japanskog jezika
  više...

arhiva članka