JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

Uspješno polaganje završnih ispita naši su polaznici japanskog jezika proslavili na sada već tradicionalnom druženju.

Počelo je prezentacijom profesorice Karmen o Japanu, japanskoj kulturi i tradicijama, kao i njenim osobnim doživljajima za vrijeme boravka tamo.

Razmjena iskustava nastavila se uz sencha čaj, slatkiše i grickalice (senbei) koje su donijeli polaznici koji su se upravo vratili s trotjednog puta po Japanu. Bilo je tu matcha keksica, Hello kitty voćnih bombona, ljutkastih krekera itd., sve su znatiželjni polaznici s veseljem isprobali, a pri tome su se zabavljali i vježbanjem tehnike jedenja štapićima . Dio toga posluženo je u tradicionalnim posudicama: Ochawan je keramička posudica za rižu, drvena Shiruwan je za miso juhu, mali tanjurić Kozara za desert i slično.

Za atmosferu Japana pobrinula se i Zrinka koja je donijela anime figurice iz svoje kolekcije, a bilo je tu i raznih knjiga na japanskom, knjižica sa štambiljima koji se skupljaju obilaženjem hramova. 

Neki su polaznici odjenuli i japansku odjeću (wafuku): kimono, hakamu, yukatu i haori.

Sljedeću zanimljivu foto i video prezentaciju o svojem putovanju po Japanu pripremili su Danijel i Marko. Svim su polaznicima grupe poklonili mali suvenir (omiyage ), a kao poklon za japansku učionicu donijeli su šaranolike vjetrokaze ( koinobori ) koji se povodom Dana djece ( Kodomo no hi ) vijore na svim ulicama u svibnju. Kako lijepo i pažljivo od njih!


Na završetku druženja naši su „Japanci“ slagali origami ždralove, a svoje dobro raspoloženje pokazali su pjevajući pjesmu „Kad si sretan“ na japanskom (Shiawase nara te o tatakou).


Album pogledajte na FB Japanski - završni sat 2019.

Više o učenju japanskog jezika u člancima:  Japanski - završni sat 2018.,  Japanski -završni sat 2017., Završni sat 2016.,   Naši Japanci, Iz Tokija, Japanka Mari, Učite japanski, HJDPV, Japanski jezik

Više fotografija pogledajte u galeriji: Naši Japanci 2016., Naši Japanci, HJDPV i na FB.

 

 • Upisi u tijeku

  Upisi u tijeku

  NOVO u ponudi: hindski
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

 • HANAMI

  HANAMI

  Naši su se polaznici japanskog jezika
  više...

arhiva članka