Japanski - završni sat 2018.

Naši su „Japanci" nakon uspješno položenog pismenog i usmenog ispita imali završni sat na kojem su se družili uz zvukove tradicionalne japanske glazbe. Pili su zeleni čaj i jeli sushi koji im je pripremila njihova profesorica, kao i japanske grickalice na kojima su vježbali tehniku štapićima.


Za ovu su ovu prigodu dvije polaznice obukle svileni kimono, a polaznik Nikola Zrinski nosio je Samue, tradicionalno radno odijelo budističkih svećenika, u kojem je demonstrirao kako radi treninge drvenim replikama mačeva ( Bokuto ), tehnike s Dugim mačem ( Itto ) i Kratkim mačem            ( Kodachi ). Pričao je o povijesti škole Kenjutsu-a Hyoho Niten Ichi Ryu  koju vježbaju u Mačevalačkom Društvu Kensei u Varaždinu, a za koju od 2013. godine Nikola Zrinjski po odobrenju dvanestog Soke-a obavlja dužnosti predstavnika zemlje i službenog podučavanja iste unutar Republike Hrvatske.


Profesorica Karmen Basarić pokazivala je fotografije i pričala o svojem boravku u Japanu, o izletu na planinu Fuji i drugim zanimljivim uspomenama. Šteta što neki polaznici zbog neodgodivih obveza nisu mogli prisustvovati.
Zahvaljujemo se prof. Basarić na njenom trudu i entuzijazmu.

Album pogledajte na FB Japanski - završni sat 2018.

Više o učenju japanskog jezika u člancima: Japanski -završni sat 2017., Završni sat 2016.,   Naši Japanci, Iz Tokija, Japanka Mari, Učite japanski, HJDPV, Japanski jezik

Više fotografija pogledajte u galeriji: Naši Japanci 2016., Naši Japanci, HJDPV i na FB.

 

 • Upisi u tijeku

  Upisi u tijeku

  NOVO u ponudi: hindski
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

 • HANAMI

  HANAMI

  Naši su se polaznici japanskog jezika
  više...

arhiva članka