FCE ožujak 2012.

20 naših polaznika u ožujskome ispitnom roku 2012.g. polagalo je Cambridge FCE ispit i svi su ga uspješno položili. Čestitamo!


Ove završne školske godine, pripreme su bile posebno intenzivne. Zahvaljujemo našoj profesorici Vesni Rukljić koja ih je tako dobro pripremila te im je čak i poklonila 18 sati nastave. Naime, redovna nastava održavala se ponedjeljkom i utorkom, a dodatno GRATIS utvrđivanje gradiva petkom.

Slijedeći ispitni rok je već u lipnju kada i slijedeća grupa naših đaka izlazi na ispit!


FCE ISPIT

Priprema za FCE ispit traje oko 630 sati, tj.cca 9 godina. Učenje svakog stranog jezika pa tako i engleskog, postepen je proces koji se odvija paralelno s razvitkom kognitivnih sposobnosti,a kruna poduke naših tinejđera/srednjoškolaca je Cambridge međunarodno priznati FCE ispit.
Ispiti se održavaju u organizaciji Britanskog savjeta u Zagrebu gdje se sve polaže pod šifrom, a testovi se šalju na ispravak u Cambridge.


Usmeni ispit počinje intervjuom s 2 britanska profesora, nakon toga slijedi slušanje tekstova o različitim nepoznatim temama gdje kandidati moraju riješiti odgovarajuće testove (Listening), sveukupno cca 2 sata.

Pismeni ispit se sastoji od:
1.Use of English test (cjelokupna engleska gramatika, frazni glagoli itd.),
2.Reading-razni tekstovi i provjera razumijevanja,
3.Writing – Kandidat mora napisati obavezan esej od 120-180 riječi i sastavak od 120-180 riječi za koji može odabrati jedno od slijedećeg: Novinski članak, Izvještaj, Recenziju, Službeno ili Neslužbeno pismo. Svaki od ovih radova piše se na specifičan način i mora zadovoljiti pravila forme, sadržaja, točnosti gramatike i stila.


Ispit iz engleskog jezika na hrvatskoj državnoj maturi vrlo je sličan FCE ispitu, ali na maturi đaci moraju znati napisati samo esej.
U svijetu se već u osnovnoj školi i kasnije, posebno uči i razvija sposobnost pismenog izražavanja, jer je pismeno izražavanje neophodno za vrijeme studija te poslije u karijeri, kod poslovne korespodencije, raznih prezentacija, izvještaja itd.
Zato naši polaznici imaju dvostruku korist. Ne samo da nauče pisati poslovna pisma (zamolba, upit, žalba itd.) kao i druge oblike pismenog izražavanja da bi položili FCE ispit, nego će im to znanje biti potrebno u budućnosti, na studiju i u karijeri.


Škola stranih jezika Šimunić je višegodišnjom uspješnom suradnjom s Cambridge univerzitetom stekla status škole srebrnog Addvantage partnera. To je osobito priznanje koje svjedoči o kvaliteti i kontinuitetu poduke engleskog jezika i mi smo na to jako ponosni.

Više o Cambridge ispitima u AKTIVNOSTIMA:

Podjela CAE certifikata 2018.

Podjela FCE certifikata 2017.

Silver Partner 2016/2017

FCE 2015 results

Silver Partner for ESOL 2013

Svečana dodjela certifikata 2012.

FCE lipanj 2012.

FCE ožujak 2012.

Svečana dodjela FCE certifikata 2011.

na stranici DIPLOME ...

fotografije u galeriji: Dodjele diploma, a novije na FB

 • Upisi u tijeku

  Upisi u tijeku

  NOVO u ponudi: hindski
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

 • HANAMI

  HANAMI

  Naši su se polaznici japanskog jezika
  više...

arhiva članka