2010. godina

2010. godina

Godina je prohujala u tili čas. Osim redovnog znanja stranih jezika, u našoj školi posebno se trudimo da mali , a i oni stariji đaci nauče i usvoje pravila lijepog ponašanja tako karakteristična za englesku i njemačku tradiciju lijepog ophođenja. Osim toga njegujemo tradicionalne engleske, američke, irske, njemačke,talijanske i španjolske običaje. Svake jeseni djeca naročito uživaju u tjednu pred Halloween paleći svijeće u tikvama s kojima se onda fotografiraju i uživaju kao toliki mali Amerikanci.

Naši mali "Nijemci" na dan Sv. Lucije prošetali su oko škole s lanternama, poput pravih malih Nijemaca diljem Njemačke pjevajući: "Ich gehe mit meiner Lanterne ….."

Pred Božićne praznike iznenadila nas je snježna mećava. Sjećate se? Tog snježnog dana samo se nekoliko "tičerica" uspjelo probiti do škole na zakazanu sjednicu, ali ostade nam fotka: "U jednoj zimskoj noći kad zapao je snijeg, ….."

Na koncu školske godine bila je uobičajena gužva u školi zbog mnogobrojnih priredbi, odnosno, završnih sati za roditelje.

Djeca iz vrtića Sv. Uršule i i vrtića u Koprivničkoj ulici pokazala su da su naučila ogroman broj riječi i kako izvrsno govore, recitiraju, i pjevaju na engleskom jeziku, baš kao i mali Englezi, Amerikanci, Australci… kojima je to materinji jezik. KLIKNITE na RANO UČENJE i doznajte više!

Profesorice Vesna, Tamara i Meja pripremile su također završne sate za roditelje sa svojim đacima 1.,2.stupnja predškolskog i 1. stupnja đačkog . Đaci su briljirali, kamere su nečujno snimale, a roditelji uživali. Ah, ne, uživala su djeca u igrokazima!

Odajemo posebno priznanje „tičericama“ i Lehrerin Meji. Nije lako naučiti djecu koja još ne znaju čitati sve te uloge na pamet, koje još djeca moraju glumiti u kostimima pred brojnom publikom roditelja, braće i sestara……

Teško je odlučiti koja je predstava i grupa bila najbolja, Dornröschen (Trnoružica – pjevani igrokaz na njemačkom), The Wolf and 8 Kids (Vuk i osam kozlića), ili pak The Sleeping Beauty (Trnova ružica na engl.)

Odrasli polaznici su se jako trudili da nauče što više unatoč svojim brojnim obavezama.

Zahvaljujemo u njihovo ime prof. Jasmini Jelić i prof. Amandi Witcher na strpljenju i trudu.

I evo već je počela nova školska godina.

Naše profesorice opet su sudjelovale na Špancirfestu, a sad počinjemo s nastavom: „Business as usual!“ Cheers

 • Upisi u tijeku

  Upisi u tijeku

  NOVO u ponudi: hindski
  više...

 • Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Cambridge FCE certifikati rujan 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge FCE certifikata
  više...

 • JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  JAPANSKI - ZAVRŠNI SAT 2019.

  Druženje nakon uspješno položenih
  više...

 • FCE certifikati svibanj 2019.

  FCE certifikati svibanj 2019.

  Održali smo svečanu podjelu Cambridge certifikata
  više...

 • HANAMI

  HANAMI

  Naši su se polaznici japanskog jezika
  više...

arhiva članka